Eines i consells, pràctiques i concretes, per a temps de teletreball. v3 2.5.2020
(Tens alguna idea o eina per compartir? Escriu-me a enxarxa@jordipietx.net i la podem afegir)
Aquesta es una entrada excepcional per a temps excepcionals, no m’entretinc en introduccions, en conseqüència vaig a concret. No tinc cap mena de formació tècnica en teletreball, de manera que tot el que segueix ho estic recopilant amb tot el que les xarxes i innombrables persones i organitzacions estan oferint des de l’inici d’aquesta crisi socioambiental històrica.
Som-hi doncs, i en tres parts: 1) En primer lloc, recopilacions sobre teletreball (concret, concret, no hi trobareu allò de “a casa vesteix-te com si fossis a la feina); 2) Eines recomanables concretament, i que jo no sempre he utilitzat; 3) I finalment, consells concrets, secció cul-de-sac, d’altres, sempre pràctics i útils. La majoria dels enllaços son a pàgines en anglès.
1.Recopilacions
- 16 Video-cursos gratuïts de LinkedIn per aprendre sobre diferents habilitats i eines per al teletreball.
- Guia ràpida de treball en remot de Carlos Jonay, especialment rellevant! NOU!
- Heu hagut de suspendre una jornada, curs o congrés, o en voleu seguir organitzant? Doncs aquí Knowinnovation ens ofereix una sessió formativa i altra documentació per a poder organitzar congressos i esdeveniments on-line el més propers a un acte presencial, incloent sessions de posters i sales per a sessions paral·leles. – ACTUALITZAT 16.4.2020.
- Recopilació pròpia d’eines de la plataforma Mural de teletreball en equip.
- 1r Congrés on-line de Treball en Remot. Celebrat el 26 de març. Podeu recuperar aquí el programa i tot el contingut, que és molt interessant i podeu escoltar sessions concretes en el fil de you tube de més de 6 hores de durada. NOU!
2.Eines concretes
- Videoconferències. Més coneguts i utilitzats son Skype o Google-Hangout, però n’hi ha molt més i especialitzades: Jitsi és una eina molt pràctica amb connexió directa via enllaç web sense instal·lar res, i de software lliure; i Zoom és l’eina especialment recomanada per a experts i usuaris freqüents de videoconferències.
- Missatgeria instantània entre equips, més enllà de whatsapp o telegram. Slack, que (encara) no conec però recomanen molt.
- Plataformes de planificació d’equips de treball, per exemple, Asana.
- Mural – Espai digital visual de treball en equip. Veureu que sorprenent, si no l’heu visitat mai, i amb un espai de plantilles visuals per a diferents activitats d’equip en concret. Durant la crisi accés gratuït per 90 dies.
- Basecamp. Plataforma integral de gestió de projectes i d’equips. Tot en un segons el seu web. A més tenen diversos llibres i altra documentació interessant sobre treball remot. – NOU
3.Consells concrets
- Planifica el teu equip de treball i de col·laboradors amb un Manual de funcionament d’equips en remot (cas concret de TeamLabs, organització molt interessant de conèixer. Cal descarregar-lo des de la notícia).
- Una mica freak i bastant american-culture però interessant: com trencar el gel entre equips en teletreball des de diferents oficines/països.
- I per acabar, un i només un, que sí que es de 4 Consells típics (i tòpics) per treballar des de casa. Però mireu-lo que té una foto al principi que fa venir ganes de començar a treballar.
Actualitzat a 2.5.2020.
jordi@jordipietx.net – foto de capçalera by ThisisEngineering from Pexels