INNOVACIÓ

Hem innovat en molts projectesaquests en són alguns

ACOMPANYAMENT EN EL DESENVOLUPAMENT D’INNOVACIÓ EUROPEA EN ECONOMIA BLAVA

ONA SAFE & CLEAN
(Imatge catamarà CAT CLEAN, ONA Safe&Clean)

Acompanyament i assessorament permanent a l’empresa incloent: la preparació de la participació en una proposta en consorci Horizon 2020 sobre brossa marina; la participació, organització de contactes i informe d’innovació a BlueInvest 2020 (Brusel·les, febrer); preparació d’una proposta liderada per ONA a la convocatòria BeMED2020 d’innovació Mediterrània en solucions als plàstics al mar.

MISSIÓ DE COL·LABORACIÓ INNOVADORA AL SCHUMACHER COLLEGE (GB)

COOPERATIVA COMPARTINT CONSCIÈNCIA

Organització logística i tècnica de la visita de 3 dies de durada al Schumacher College (Dartington Hall, Devon, GB), institut de formació en transformació i canvi de renom internacional; per als promotors de L’Orri, Centre de Consciencia dels Pirineus. Identificació d’oportunitats de col·laboració, recollida d’informació sobre el funcionament del centre.

PREPARACIÓ DE PROJECTES D’INNOVACIÓ DE L’ALIANÇA PASTORAL CATALANA I PASCUMM

PASCUUM SCCL, 2020
(Imatges Pascuum)

Durant el 1r semestre de hem completat l’acompanyament iniciat el 2019 a Pascuum, amb la redacció de dos projectes d’innovació per a convocatòries d’ajuts a Espais Naturals (Pascuum) i a la Fundació Carasso (Aliança Pastoral), i un acompanyament general a l’estratègia de treball.

DEFINICIÓ TÈCNICA I ESTRATÈGICA DE LA NOVA MARCA D’ESDEVENIMENTS SOSTENIBLES “EVERAMAsos”

EVERAMA
(Imatges de maquetacions d’EVERAMA  a partir del nostre treball tècnic)

Anàlisi dels vectors de sostenibilitat de l’empresa EVERAMA, d’organització d’esdeveniments; definició del protocol, amb 20 criteris i procediments de sostenibilitat. Redacció de continguts descriptius per al web, guia de sostenibilitat d’esdeveniments, i decàleg per als assistents als actes.

IDENTIFICACIÓ DE REPTES CLAU I OPORTUNITATS DE LA FIRA LACTIUM EN ELS ODS

SUSANNA MÉNDEZ

Assessorament en sostenibilitat per al projecte del gabinet de comunicació ambiental de Susanna Méndez. Anàlisi de la fira ciutadana Lactium de formatges artesans de Vic en clau dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i redacció de propostes de millora per a la sostenibilitat de la fira, en els 12 ODS amb que hi té relació.

FORMACIÓ EN ACCÉS A FONS EUROPEUS PER A TÈCNICS MUNICIPALS DE MEDI AMBIENT

Diputació de Barcelona, 2016, 2017, 2019

Sessió introductòria (4 hores) del marc de les institucions europees i les opcions de finançament a projectes i accions de medi ambient a càrrec d’ens locals.

ASSESSORAMENT INTEGRAL EN OPORTUNITATS DE FINANÇAMENT EUROPEU A L’ÀREA DE MEDI AMBIENT

Fundació Catalunya-La Pedrera

Acompanyament continuat en la cerca d’oportunitats de captació de fons europeus no-LIFE per a l’Àrea de medi ambient de la Fundació en els àmbits d’agricultura i alimentació. Anàlisi integral, identificació de convocatòries, preparació de propostes, cerca de socis.

DEFINICIÓ DE L’ESTRATÈGIA DE DUES COOPERATIVES SÒCIOAMBIENTALS

Pascuum Coop / Cooperativa Compartint Consciència

Acompanyament estratègic a les dues cooperatives, dedicades a ramaderia extensiva i pastures, i a formació integral en identitat i reflexió ambiental. Redacció de document estratègic base, acompanyament en reunions i actes estratègics, cerca de finançament, i visita a experiències comparades.

ORGANITZACIÓ TÈCNICA I MODERACIÓ DE LA “TAULA RODONA ENTITATS SÒCIOAMBIENTALS I ECONOMIA CIRCULAR”

Fundació Vincles / SCEA

Taula rodona dins el cicle Diàlegs per a les Aliances Ambientals, celebrada l’11 de desembre. Selecció de ponents, preparació de continguts del debat, proposta de conclusions – 10 propostes per avançar, rotatori d’imatges dels ponents, suport en la comunicació i difusió de l’acte.

SUPORT AL TRÀMIT D’ESMENES DE LA PROPOSICIÓ DE LLEI DE L’AGÈNCIA DEL PATRIMONI NATURAL

Departament de Territori i Sostenibilitat

Seguiment del tràmit d’esmenes parlamentàries, revisió de propostes de compareixences, acompanyament a la definició d’esmenes, suport i reunions amb parlamentaris.

GUIA D’OPORTUNITATS PER A LA CUSTÒDIA DEL TERRITORI EN ELS FONS EUROPEUS

Fundació Biodiversitat / Plataforma de Custòdia de el Territori
2016

Guia adreçada a entitats i altres agents vinculats a la custòdia del territori per presentar el període 2014-2020 de programació de fons europeus i les seves possibles aplicacions a la custòdia. Guia en tres parts, marc europeu, catàleg de fons (21 analitzats), i bones pràctiques per accedir als fons. Disponible on-line.

QUEBEC-LABRADOR FOUNDATION – 50TH ANNIVERSARY CONGRESS

Quebec-Labrador Foundation
(Massachusetts, USA)
2015

Coordinador local del congrés celebrat a La Pedrera, Hospital de Sant Pau i Sant Benet de Bages. 2016.

Imatge: Greig Cranna, QLF.

PARTICIPACIÓ EN LA REDACCIÓ DE PROPOSTA HORIZON 2020 – REPTE SOCIAL 6 – SOCIETATS INCLUSIVES

GAINN Cooperative Innovation
2015

Col·laboració en la redacció de continguts de la memòria tècnica i coordinació amb els socis per a la proposta Young-4-2015 “Els joves com a motor del canvi social”. Proposta gestionada per GAINN en representació d’un consorci d’organitzacions europees.

SUPORT EN LA SOL·LICITUD DE FONS AL PROJECTE “MONTES DE SOCIOS Y CUSTODIA DEL TERRITORIO”

Associació Forestal de Sòria (ASFOSO)
2015

Suport en la redacció de la memòria tècnica i pressupostària als ajuts 2015 de Fundación Biodiversidad i, un cop aconseguida l’ajuda, posterior treball de consultoria sobre oportunitats d’emprenedoria social als Montes de Socios (en col·laboració amb Espai Tres).

PROJECTE H2020 SEA CHANGE (BG-13-2014 OCEAN LITERACY)

Associació Submon
2014

Cerca de partenariat per accedir al projecte europeu d’innovació amb 17 socis de diferents projectes europeus. Partenariat assolit en 2 mesos i projecte elegit per la Comissió Europea.

MÀSTER D’ESPAIS NATURALS PROTEGITS

Europarc-España
2014

Docència. Introducció a la custòdia del territori i activitat de joc de rol de contacte amb propietaris.

ESTUDI DE BASE PER A LA DEFINICIÓ D’UN SISTEMA DE BANCS DE CONSERVACIÓ D’HÀBITATS A CATALUNYA

Departament de Territori i Sostenibilitat
2014

Anàlisi comparada internacional, estatal i a Catalunya de models de bancs de conservació de la natura i redacció de la proposta de normativa reguladora a Catalunya. En xarxa, sessions participatives d’agents tècnics i socials; mecanisme innovador de conservació de biodiversitat.

GRUP DE TREBALL DE FINQUES AGRÀRIES D’ALT VALOR NATURAL

Comissió Europea (EIP Agri) – projecte pro-bono
2014

Grup europeu d’experts per identificar les claus per a la viabilitat i sostenibilitat socioambiental de les explotacions agràries ubicades en llocs d’especial interès per la natura.

BASES ESTRATÈGIQUES PER AL DESENVOLUPAMENT EMPRESARIAL, SOCIAL I EUROPEU DE LA CUSTÒDIA DEL TERRITORI AL MAESTRAZGO TUROLENSE

ADEMA (Associació per al Desenvolupament del Maestrat)
2014

Visita tècnica i de contacte amb ADEMA i agents socials del territori, i posterior informe d’anàlisi i oportunitats d’innovació en l’àmbit aquest Grup d’Acció Local LEADER, amb la custòdia del territori com a eix vertebrador. Identificació d’oportunitats de finançament europea i privada, socis potencials i desenvolupament d’Aliances i treball en xarxa.