Joves professionals i consultoria mediambiental

Mon acadèmic  Mon pràctic o aplicat 
 – Ciència bàsica 
– No s’aborden tràmits administratius
– Treballs de camp habituals 
– Treball de gabinet, situacions concretes 
– Tràmits administratius habituals  
– Feina de “cadira” (despatx) 

Avui en dia podem veure una gran quantitat d’alumnes universitaris que es troben altament interessats en poder tenir experiències noves en el món laboral com el de la consultoria medi ambiental. En aquesta entrada volem motivar i aportar algunes idees de com podeu aproximar-vos a aquest interessant món. 

Actualment hi ha diverses opcions que els joves estudiants, futurs professionals tenen al seu abast per poder formar-se en el món de la consultoria i gestió mediambiental. Destacar la possibilitat de contactar amb diferents organitzacions a través del propi centre d’estudis o externament per tal de dur a terme practiques, un exemple som nosaltres mateixos, jordipietx.net, professional de consultoria, els quals integrem estudiants de pràctiques o voluntariats que permetin un apropament a diferents conceptes més específics, com l’estudiant de pràctiques que hem incorporat aquest any que a l’estiu farà una estància a la fundació Corcovado de Costa Rica. Altres estudiants del mateix grau complementen la seva formació amb pràctiques internacionals a altres fundacions així com fent pràctiques extracurriculars en diferents llocs com el laboratori de biodiversitat i participant en la manera que poden en diferents investigacions, ja sigui portant a terme recull de mostres al camp, classificació d’aquestes… entre altres. 

  A més hi ha un ventall ampli i continu d’esdeveniments professionals útils per expandir la formació com diverses fires i cursos. Entre els cursos cal mencionar, que el mateix Col·legi d’Ambientòlegs ofereix diversos en temàtica de mediambiental i iniciativa empresarial, com poden ser “Tràmits ambientals administratius” i “Gestió ambiental a l’empresa”, el Col·legi de Biòlegs també té una oferta de cursos molt amplia sobre el tema. A més pots anar a diferents jornades, i parlar amb els ponents per tal que contestin certes preguntes que pots tindre o et recomanin organitzacions o empreses que estiguin amb sintonia amb els teus objectius, algun exemple d’aquestes jornades podria ser el Congrés de la Societat Espanyola per la Conservació i l’Estudi dels Mamífers SECEM. 

Per tal de fer un breu resum citar una frase molt destacada d’un article sobre la cerca de la primera oportunitat professional en restauració ecològica que diu: 

No perdis l’oportunitat de mantenir una agenda professional” 

Amb aquesta frase ens referim al fet que sigueu actius en la comunitat, no tingueu por de contactar amb diferents persones de diferents àmbits i crear la vostra pròpia xarxa de relacions. També volem incitar que participeu en els esdeveniments que pugeu, ja que allà és on coneixereu persones expertes en el tema que poden guiar-vos. 

Estudiants. (s. f.). [Fotografía]. Pixabay. https://pixabay.com/es/photos/gente-estudiantes-universidad-6027028/

Estudiant en pràctiques  Carlota Valenzuela Mestre 

Curs 2021-2022 

carlota.valenzuela@uvic.cat 

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy