Emergència climàtica, acció i comunicació ambiental

Fa uns dies, en conversa amb una col·laboradora, va sorgir la qüestió de com tractar l’emergència climàtica en la comunicació corporativa. En la cimera climàtica de setembre passat el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, referint-se als responsables polítics mundials, deia: ‘El meu missatge és simple: poseu com a prioritat la gent, amb les seves necessitats, aspiracions i drets. La gent vol solucions, compromisos i accions’.


Administracions, empreses, societat civil i consultories ho hem de tenir clar, no podem utilitzar en va l’emergència climàtica. Hem vist, al llarg dels anys, conceptes com el desenvolupament sostenible, els productes eco o bio, o més recentment el d’economia verda i circular, a vegades han estat tractats amb lleugeresa i poc rigor en el món de la comunicació.


El concepte d’emergència climàtica, vol expressar la magnitud dels canvis a què ens enfrontem al nostre planeta, no el podem utilitzar de manera lleugera en la comunicació ambiental. L’empresa, govern o entitat que vulgui parlar d’emergència climàtica l’ha d’acompanyar d’un compromís clar, sincer i transparent, i planificar el pas cap a l’economia circular, baixa en carboni i regeneradora del capital natural. El grup anglès Coldplay vol donar mostra d’emergència i ha anunciat que no farà gira del seu nou àlbum “Everyday Life” fins que no trobin la manera diferent i baixa en carboni de desplaçar-se, la banda i tots els seus fans. És un bon exemple. Les coses clares i ben comunicades. Innovem en xarxa per al clima, doncs?

jordi@jordipietx.com

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy